Предности на дожд пиштол за наводнување

дожд пиштол

Системот се состои од прскалки Прскалки, црево, конектор, застане, крајот капа, филтер и пумпа. Цевките носат вода под притисок од извор на вода за да се отвори за прскалки и се облеана во текот на културите преку четката за распрскување. На авиони, исфрлена од додатоците во даден почетна брзина, се распаѓа во различни големини на капки. Во отсуство на ветер или во бавна условите на ветерот подобро единството на дистрибуција на вода се добива. Неколку видови на прскалки се достапни за наводнување на различни култури. Употребата на мали прскалка систем е ограничен во градината или гасови; Сепак дожд пиштол прскалки има предност на покривање на поголеми површини, во исто време се користи од страна на земјоделците.

Дожд прскалки пиштол се многу големи ротирачки прскалки што може да биде долга дистанца, повеќе од 30 метри во 4 bar. Во случај на недоволна или скапи понудата на работна сила, со пиштол дождот да спреј голема вода и долга далечина во кратко време. Новоотворената насади треба почесто да се наводнуваат за време на сушните месеци. Клучно е дека износот на прскалки за наводнување не треба да создаде услови за вода сеча во областа, бидејќи младите садници се многу подложни на вишокот на влага. Како таква времетраењето на вештачки дожд треба да се регулира и интервалите помеѓу наводнување распоред одржува така што младите растенија и воведе дрво фиданки се предвидени со точниот износ на влага за да го носат на нивните физиолошки активности. Младите растенија се исто така подложни на оштетување лист ако големината на вода капки е голема.

Rain gun save labour cost. In the course of technical progress, every possible saving on labour by the use of efficient sprinkler systems has become an obvious necessity on account of the ever increasing cost of labour. Also due to the fact that men labourers are difficult to find during the sprinkler season, it is more appropriate to find ways and means of alternate technology that reduces the requirement of labour. In the conventional system, nine impact sprinklers spaced at 80 feet by 80 feet are needed to sprinkle one acre of coffee. However, a single rain gun can cover almost 2 acres, there by eliminating the laying of hundreds of lateral lines and jets.

Предностите се многу.
1. Високо енергетски ефикасни, најдолготрајна и проблеми со слободен
2. Од авион sprinkles на голема површина, се избегнува поставување на голем број на помали авиони.
3. Намалување на трошоците за работна сила, бидејќи гасоводот во рамките на имот е минимизиран, така и бројот на авиони.
4. врнежи варира со големина на четката, но за разлика од конвенционалните авиони, се преклопуваат не е потребно.
5. Ова го намалува времето потребно за наводнување, како и заштеда на дизел време.
6. Дел прилагодувања круг, заштедува вода оди во соседните насади.
7. авион е направен од алуминиум умре-кастинг и како таква, таа е фино избалансирани.

Сега дена, дожд прскалки пиштол се користи од страна на земјоделците за краставици, зелена салата, зелка, зелена пиперка, жолта пиперка, морков, Златна диња, лубеница, хлебните, банана, Кафе, пченка, пченка, пченица, итн Како тие имаат предност на покривање на поголеми површини, во исто време со минимални брзини.


Време на мислењето: 28-03-2019
WhatsApp Онлајн Chat!