Најчесто поставувани прашања

дожд пиштол

(1) Which pump is ok for the rain gun PY40?

A: Бензин пумпа, дизел пумпа, потопна пумпа, центрифугална пумпа сите во ред.

HP: 7.5HP to 15HP

Пумпа податоци: лифт 40, проток 20m³ / h, моќ 4kW.

(2) Which type of hose for the rain gun?

A: ПВЦ очуквам црево или ПВЦ Оган црево

(3) Which size of hose for the rain gun?

A: 2 инчи или 2,5 инчен ПВЦ очуквам црево или ПВЦ Оган црево

Забелешка:

2-инчен ПВЦ црево за 1,5 инчен PY30 дожд пиштол

2,5 инчен ПВЦ црево за 2,5 инчен PY50 дожд пиштол

(4) Rain gun do not rotate, how to adjust the rain gun?

А: Главно се четири причини подолу

Притисок е низок: промена на пумпа (40 лифт, проток 20m³ / h, моќ 4kw).

Пролет е факт:

Агол е мал:

Водата е валкана: изберете друг извор на вода и да го користите диск филтер.

(5) Pressure of the rain gun PY40?

A: Препорачан притисок е 3 bar до 5 бари.

8 bar или повисок притисок е во ред, и радиусот е подолг, само ако е цевката за наводнување може да го издржи притисокот.

(6) Application of the rain gun?

Краставици, зелена салата, зелка, зелена пиперка, жолта пиперка, морков, Златна диња, лубеница, хлебните, банана, Кафе, пченка, пченка, пченица, итн

(7) What's the HS code of metal rain gun?

A: 8424899990

прскалки

(1) Која е главната материјал од метал влијание прскалки Ај-5300?

A: алуминиумското тело јадро + Месинг

(2) Што е пролет материјал од метал влијание прскалки Ај-5300?

A: нерѓосувачки челик (СС)

(3) Метален влијание прскалки AY-5300, дел круг (агол прилагодливи) или со полно круг?

А: 360 степен полн круг

(4) е метал влијание прскалки отпорни на хемикалии?

О: Да. Алуминиумско тело издржува хемикалии и случајно влијание

(5) Која е главната материјал од пластика прскалки влијание?

A: ОПП

(6) Што е пролет материјал од пластика прскалки влијание?

A: нерѓосувачки челик (СС)

(7) влијание пластични прскалки Ај-5035D, дел круг (агол прилагодливи) или целосна круг?

А: 360 степен полн круг

(8) Која е главната материјал од 1 инч пластични прскалки влијание?

A: инженеринг пластика ABS + ПОМ

(9) Пластични влијание прскалки Ај-5101, дел круг (агол прилагодливи) или целосна круг?

А: Дел круг

(10) Пластични влијание прскалки Ај-5104, дел круг (агол прилагодливи) или целосна круг?

А: 360 степен полн круг

(11) Како да се прилагоди дел кругот прскалки пластични влијание?

А: На наједноставно решение е да се контролира протокот на вода на својот извор. Вие исто така може да се прилагоди на различни делови на главата, како игла дифузор, јаки движење и дефлектор штит, да се добие право на сила и траекторија.

Note: Details information, please refer to the article How to Adjust an Impact Sprinkler>

(12) Што е функцијата на анти-капе уред?

А: По затворањето, спречување на прскалки од губење на вода.

(13) What's the HS code of plastic sprinkler and connectors?

A: 8424909000,  8424820000 or 3926909090

Drip

(1) Која е главната материјал на капе лента со рамен емитер?

А: ПЕ

(2) Дали капе лента оригиналот (нова) материјал?

A: Авторски (нови) Материјал

(3) се капе лента со рамен емитер отпорни на УВ зрачење?

О: Да. Високо квалитетни пластични тело издржува УВ зрачење

(4) во ред за подземни наводнување е капе лента?

A: Ok,  5 cm подземна

(5) What is the length of drip tape required for one acre?

A: 4000 метри / акр. Повеќе приклучоци, квантитетот и детали, ве молиме проверете " Што наводнување капка по капка комплет ви е потребно за 1 акр фарма "

(6) Што е главниот материјал на прилагодливи капка по капка 0-70 L / H?

A: PP

(7) кои цевка за прилагодување на капка по капка 0-70 L / H?

A: Can be placed directly onto PE pipe 16-32mm or at the end of 4/7 PVC soft hose 6mm.

(8), која удар за прилагодување на капка по капка 0-70 L / H?

A: За употреба инсталација удар 3mm.

(9) е прилагодување на капка по капка 0-70 l / h отпорни на УВ зрачење?

О: Да. Високо квалитетни пластични тело издржува УВ зрачење и хемикалии.

(10) Како да се прилагоди на прилагодливи капка по капка 0-70 L / H?

A: Знаци (+) и (-) за испуштање на регулирање.

(11) Која е главната материјал на компјутер капка по капка?

A: PP

(12) цевки за PC капка по капка?

A: Може да се стави директно на ПЕ цевки 12-32mm или на крајот од 4/7 ПВЦ мека црево 6mm. Спуштањето на PC капка по капка може да се поврзе со капе стрелка со конектор и 3/5 ПВЦ мека црево, со цел за водење на капки во саканата положба.

(13) Што е главниот материјал на микро спреј цевка?

А: ПЕ

(14) отпорни на УВ зрачење е спреј цевка микро?

О: Да. Високо квалитетни пластични тело издржува УВ зрачење

(15) максимална спреј цевка должина врска за на фарма?

A: Spray tube can be laid up to 70 meters (according to different size). Pressure must be ensured to be 0.8-1.5 kg / cm² .

(16) Колку метри спреј цевка за 1 акр фарма?

A: 800-1000m

(17) Која е главната материјал на ЈП очуквам црево?

А: ПЕ

(18) е ЈП очуквам црево отпорни на УВ зрачење?

О: Да. Високо квалитетни пластични тело издржува УВ зрачење

(19) може да ЈП очуквам црево да се користи за цевки спреј или наводнување капка по капка?

О: Да. Таа е идеална главната црева за прскање цевка за наводнување и наводнување капка по капка на низок притисок поврзан со капе ленти, цевки за наводнување.

(20) Која е главната материјал на мини вентил?

A: ОПП

(21) Примена на капе лента со рамен емитер?

A: за наводнување на овоштарници, лозја, овошје, зеленчук, полјоделски култури и зелена куќа. За грозје, јагоди, диња, пченка, кафе, чај, домат, краставица, морков, компир, кромид, итн

(22) Примена на прилагодливи капка по капка 0-70 l / h

A: Идеален наводнување капка по капка за дрва, кондензиран растенија и цвеќиња. За хлебните, Pineaple, какао, Castor, итн

(23) Application of the micro spray tube?

О: За тесно распоредени култури, кромид, градинарски култури, groundnut, лиснат зеленчук, зелка, хлебните, какао, змеј овошје, домати, тревник, итн

(24) What's the HS code of drip tape?

A: Drip tape HS code: 3917320000, 3926909090,  3917310000 or  3917330000

(25) What's the HS code of drip tape connectors?

A: 3926909090 or 3917400000

(26) What's the working pressure of drip tape?

A: Suggest working pressure 1 bar, no more than 1.5 bar

(27) What's the BP burst pressure of drip tape?

A: Different thickness, different BP

0.15mm @2bar

0.16mm @2bar

0.18mm @2.5 bar

0.20mm @2.8 bar

(28) How many meters of drip tape can be loaded in one container?

A:

How many meters of drip tape in one container anyou

0.15,0.16mm:  2200.000-2300.000 for 40 HQ;

0.2mm: 650.000m for 20GP

0.2mm: 1650.000 to 1800.000m for 40HQ

20 GP container: 33.2 m³,30.48 t;

40 HQ container: 76.3 m³,32.5 t;

(29) What's the working pressure of PVC Fire hose?

A:

Working Pressure:8-10 bar

BP Pressure:24-30 bar

(30) How many adjustable dripper and connectors for 1 hecter land?

A:  Crop作物:Plantain 芭蕉, pineapple菠萝, Cocoa可可, Castor蓖麻 etc

种植面积:1Hecter (3m x 3m planting)

Drip kits:

PE Layflat Main/Submain hose - 400m

PE pipe 16mm(20mm)- 3500m

Screen filter - 1pcs

Hold down support - 1000pcs

Layflat Equal Valve - 8pcs

LayFlat Quick Coupling - 8pcs

Offtake Connectors for Layflat - 200pcs

PE pipe End Cap -200pcs

Punch for Layflat hose - 2pcs

Layflat Hose End Cap - 4pcs

PE- Straight connector- 100pcs

Handle Punch for PE pipe - 2pcs

Adjustable Drippers 0-100L/h - 1200pcs

 

Crop作物: Cashew腰果,Palm fruit棕榈果, Coconut trees椰子树

种植面积:1Hecter (9m x 9m planting)

Drip kits:

PE Layflat Main/Submain hose - 200m

PE pipe 16mm(20mm)- 1200m

Screen filter - 1pcs

Hold down support - 600

Layflat Equal Valve - 4pcs

LayFlat Quick Coupling - 4pcs

Offtake Connectors for Layflat - 100pcs

PE pipe End Cap -100pcs

Punch for Layflat hose - 2pcs

Layflat Hose End Cap - 2pcs

PE- Straight connector- 100pcs

Handle Punch for PE pipe - 2pcs

Adjustable Drippers 0-100L/h - 125pcs

(31) How many years can the LDPE pipe be used?

A: For LDPE pipe 16mm, 20mm, 25mm, different thickness different lifetime.

For 0.15mm thickness, Lifetime is 3 years

(32) LDPE pipe: Weight and package of LDPE pipe 16mm, 20mm, 25mm

A: LDPE pipe 200m/roll
Package:
16mm: 71cm*31cm or 62cm*30cm
20mm: 78cm*32cm or 77cm*28cm
25mm: 80cm*32cm

Weight:
16mm*1.2mm*200m: 11.5 kg/roll
20mm*1.2mm*200m: 14 kg/roll
20mm*1.5mm*200m: 17 kg/roll
25mm*1.2mm*200m: 17 kg/roll
25mm*1.5mm*200m: 21 kg/roll

Load:
40 feet container: 80000m to 90000m LDPE pipe 16mm, 20mm, 25mm

(33) What's the pressure of LDPE pipe OD 16mm, thickness 1.2mm

A: 4BAR  ( PN4)

други

(1) Можете ли да дадете C / O сертификат за потекло?

О: Да. C / O, фактура, пакување листа, Авторски B / L

(2) Дали сте прскалки фабрика или тргување?

А: Ние сме фабрика. Добредојдовте на нашата компанија Baoding Anyou индустрија копродукции, Ltd во Baoding Кина.

(3) Можете ли да дадете SONCAP, PVOC, COC, Сашо?

О: Да.

(4) Мојата цел количество не е многу, во ред?

A: Мала количина е во ред за прв пат

(5) Што е MOQ?

A: Обично една кутија по производ. Мали нарачки се, исто така, може да се преговара.

(6) Дали ви обезбеди ОЕМ и ODM услуги?

О: Да.

(7) How do you control your quality?

100% тест пред delievery: А.

(8) Што е пакувањето?

A: Обично картон. Ние, исто така може да го промени според вашата потреба.

(9) Што е точка на плаќање не ги поддржи?

A: L / C, T / T. Од компанијата сметка, Western Union или лична сметка.

 

(10) What't the shipping port?

A: Tianjin, Yiwu, Guangzhou

(11) How can I buy the irrigation system products?

A: 2 problem need to be solved, shipping and payment.

1. Import and shipping problem. Best way, import by your company. Second way, find a

shipping agent in China, agent usually in Guangzhou or Yiwu. Some agent also have

office in many country.

2. Payment problem. Best way, pay by your company account. Second way, pay by

Western Union (www.westernunion.com), most bank can help to pay.  Third way, some

shipping agent do it for you.

3. By air or by sea? By air, fast but high shipping costs. By sea,  it's cheaper but

slower to ship goods by sea than air.

(12) How long the shipping is going to take to destination port?

A: According to different country (By sea).

Vietnam, Thailand, Cambodia, Southeast Asia - 14 days.

Kenya, Tanzania, East Africa - 37 days

Nigeria - 41 days

Morocco, Algeria, North Africa - 37 days

Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka - 25 days

Mexico, Guatemala, Peru, Colombia, Ecuador - 41 days

Chile - 45 days

Panama - 33 days

Paraguay, Bolivia - 60 days

(13) Can you use pallets with the shipment?

A: Sure, can use pallents.

(14) What is the size of a pallet?

A: 100cm*100cm, 110cm*110cm, 100cm*120cm

(15) PDF catalog of irrigation products

Any other question about irrigation system?