Микро прскалки за наводнување цвет

Микро прскалки за наводнување цвет

 

микро прскалки is one of the common methods of water saving irrigation. In the micro spray system, various types of micro sprinklers and micro jets are commonly used emitters. In facility gardening, micro sprinklers are usually hung upside down on the facility skeleton to avoid affecting the micro-spray system to irrigate other crops.

Ротари микро прскалки и џет микро прскалки се двата најчести видови на прскалки системи. Под нормални околности, улогата на ротациони микро прскалки е за наводнување; додека џет микро-прскалки е за навлажнување и ладење.

Да се ​​создаде микроклимата во областа, тоа е потребно да се комбинираат наводнување капка по капка и микро-прскање, главно од страна на наводнување капка по капка. Системот за микро-прскање главно се користи за навлажнување и ладење.

Анти инсекти прскалки

Што треба да се обрне внимание при користењето на системот за микро-инјектирање е:

1. Кога микро-млазницата е инсталиран наопаку, уредот анти-капе мора да биде инсталиран за да се спречи микро прскалки од капе вода по вода се запре;

2. Во објектот, системот за микро-спреј и уделот на системот капка по капка извор на вода во исто време. Инсталирајте уредот голем притисок за намалување на во системот за наводнување капка по капка или да го инсталира уредот делумен притисок во системот на микро-спреј за да се спречи систем капка по капка од Рударската или системот за микро-инјектирање не прскање;

3. Уред за микро-прскање мора да се чистат редовно. Се препорачува да го чистите по секоја наводнување. Забрането е да се извади на филтер елемент.

   Fogger за цветните


Време на мислењето: 20-05-2019
WhatsApp Онлајн Chat!