Спреј цевка за наводнување Вовед

Спреј цевка за наводнување Вовед

На спреј цевка is made of a plastic thin-walled hose made by laserly directly punching out small holes. Spray tube, its biggest feature is strong anti-blocking performance, low requirements on water source, no need filter when using groundwater source; low water pressure, and short irrigation time. Common spray tueb size: Diameter 28mm, 32mm, 40mm, recommended laying length is 50-70m (according to different size).
DAV
Примената на цевка спреј
1. Таа е погодна за култури како што се пченица и пченка. Таа, исто така може да се користи за садници и овошни дрвја.
2. Се применуваат култури се релативно краток и не влијаат на прскање на цевки спреј.
3. Под мембрана. Цевка спреј се поставени под пластична фолија, како и протокот на вода може да се формира наводнување капка по капка ефект под превезот на пластична фолија.
4, исто така може да се користи за наводнување на стаклена градина, наводнување на земјоделски култури, ниски инвестиции, лесен за користење, добар ефект, земјоделците ги прифати и употреба.
Спреј за примена на цевката за наводнување
Кои се предностите на спреј цевка
1. Спреј цевка за наводнување може да го подобри услови за раст и развој на култура.
2, Спреј цевка за наводнување секој пат кога износот на наводнување е мал, не е лесно да се уништи структурата на почвата, така што растот на коренот култури има добра почва животната средина.
3, заштеда на вода, спреј цевка за наводнување во основа не произведува длабоки истекување и врнежите, и наводнување е релативно униформа.
4, спреј цевка за наводнување може да го зголеми влажноста на воздухот, намалување на температура, освен тоа, кога температурата на водата е пониска од температурата, спреј цевка за наводнување, исто така, може да се загрее на вода во воздухот, а со тоа зголемување на температурата на земјата. Погодна за раст и развој на земјоделски култури.
5. Поставување на уредот објект ѓубриво за систем за прскање цевка, прскање ѓубриво заедно со водата за наводнување не само што заштедува вештачко ѓубриво, но, исто така, ја подобрува ефикасноста на вештачки ѓубрива и заштедува труд за работна сила, а со тоа заштеда на трошоците за работна сила и подобрување на ефектот на лекот.
спреј цевка
Како да инсталирате цевка спреј
Прво, метод на инсталација:
1. Prepare the pipe fittings according to the line spacing, and measure the mainline.
2. Инсталирајте го mainline со еден крај поврзан со цевка (цевка е поврзан со извор на вода и пумпа за вода), на другиот крај е поврзан со сместување, и цевки спреј е поврзан зад монтирање.
3. Ако има кал или почвата во дупка, одврзи крајот на цевката за прскање, веднаш измијте ги со вода или едноставно да го избришете.
4. цевки за прскање можат да ги опфати на филмот, кој има добар ефект за одржување на температура и вода испарувањето на култура на садење.
5. End cap: One method is to make a knot at the tail; another method is to cut a small piece of spray tube with a width of about 1-2 cm. The end of the spray tube is rolled three times, and then put the end of spray tube into the small piece of tube.

Видео за тоа како да се направи на крајот капа за цевки спреј

Напомена:
1. Притисокот околу 1 бар.
2. Механички или вештачки штета е строго забрането за време на транспортот и поставување.
3. Ѓубриво треба да се стопи во однапред да се обезбеди без цврсти честички.
4. садење терен за култура треба да се чуваат како рамно како е можно да се избегне прекумерна висинска разлика.
5. надзорникот не треба директно да се поврзе со висок притисок пумпа за вода. Тоа е најдобро да се користи дебела цевка за да се направи транзицијата.
6. При промена на сплав, цевки спреј или mainline треба да се отстранат и се чуваат на ладно место да се продолжи животот.
7. цевка за прскање е поставен на земјата со излезот на вода свртена нагоре.
8. When the water quality is poor, a filter can be installed at the suction port to prevent sand, soil and other debris from entering the sprinkler belt.

спреј цевка

Baoding Anyou индустрија копродукции, Ltd
www.anyouirrigation.com


Време: 2019/10/06
WhatsApp Онлајн Chat!